Etimesgut Belediyesi'nden 20 çifte nikah

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, 20 çifti bütün masraflarını karşılayarak evlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehitler nedeniyle toplu nikah ve sünnet programı kapsamındaki şölen ve konserleri iptal eden Etimesgut Belediyesi, 20 çiftin nikahını sade bir törenle kıydı. Çiftlerin nikahını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kıyarken, şahitliklerini Başkan Demirel'in eşi İlknur Demirel ile belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları yaptı.

Nikahları kıyılan çiftler arasında Van depreminde evleri hasar gören ve düğünlerini ertelemek zorunda kalan Ceylan Orhan ve Recep Torun da vardı. İranlı Roghaıyeh Alıpour ile Ekrem Gülenç de törenle dünya evine girdi.

Başkan Demirel, toplu nikah işleminde önce Ceylan Orhan-Recep Torun çiftinin nikahını kıydı. Daha sonra bütün gelinlere tek tek 'evlenmeyi kabul ediyor musunuz?' diye sordu. Gelinlerden 'evet' cevabını alan Demirel, damatlara da teker teker aynı soruyu yöneltti. Damatlardan da ?evet' cevabı alan Başkan Demirel, şahitlerin de onayıyla çiftlerin evlenme cüzdanlarını imzalayarak nikah akitlerini tamamladı. Başkan Demirel, çiftlere birbirlerine karşı sevgide ve saygıda kusur etmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak iki cihan saadeti diledi.

Demirel, Hakkari'de yaşanan hain terör saldırısında şehit olan 8 asker nedeniyle konser ve şölen programını ertelediklerini belirterek, ?İleriki bir tarihte sünnet şölenimizle birlikte sizin düğününüzü de yapacağız. Düğününüze yine tam kadro katılımınızı bekliyorum.? dedi.

Nikah işleminin ardından Başkan Demirel ve eşi İlknur Demirel, çiftleri teker teker kutlayarak gelin ve damatlara altın taktı. Nikah töreni pasta kesimi ve kokteylle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber